zondag 18 maart 2012

TROP... is teveel!!....(ABSA Cape-Epic)






Het plan was om volgend jaar nog is één keer terug te gaan naar de ABSA Cape-Epic,in eerste instantie omdat de Polle en ik dan uitkomen in het Mastersklassement maar ook omdat den Epic op alle vlakken een ongelooflijk MTB avontuur is die zijn gelijke niet kent.
Dat was het plan…..
Tot de organisatie een tweetal weken geleden de inschrijvingsprijs voor 2013 bekent maakte.
In 2010 betaalde Polle en ik 850 euro per persoon,de helft moest onmiddellijk bij de inschrijving (exact één jaar op voorhand!) gestort worden,de overige 425 euro enkele weken voor vertrek.
Om te mogen starten in 2013 zouden we nu op 2 april 2012 zo maar eens eventjes 2000 euro per persoon!! moeten storten op de ABSA rekening.
Meer dan een verdubbeling,reken daar de vlucht naar Cape-Town,extra kosten voor fietstransport,hotelkosten etc…bij en het wordt snel een grap van meer dan 4000 euro!
Hoe perfect de organisatie ook is,dit ruikt toch naar “Big Business” volgens mij.
Elk jaar zijn de 750 teamplaatsen voor 2 rijders in enkele minuten volzet…maw,1 jaar op voorhand krijgt de organisatie netjes 3 miljoen euro op hun rekening…ik weet nie of het in Zuid Africa ook bankcrisis is maar het zal toch wel iets opbrengen zeker…Ik ga organisator worden denk ik..:-)

Spijtig…maar na overleg met mijnen teamie en andere Flandria Bikers die voor het eerst den Epic wilden rijden staat het zo goed als vast dat we andere oorden gaan opzoeken in 2013.
Beste vervanger lijkt ons,op aanraden van enkele bevriende bikers die hem net gereden hebben,den “Andalucia Bike Race”… http://www.andaluciabikerace.com/?lang=eng
Proloog + 5 etappes door het prachtige (lees technische) binnenland van Spanje.
Maar das nog lang…eerst genieten van het seizoen 2012,te starten met volgende week de Gran Canaria Bike week & Marathon…OooowwYeeeaah.


2 opmerkingen:

Unknown zei

Als je niet mee doet dan mis je wat.
Minder sponsors zorgt voor verdubbeling inschrijfgeld

Unknown zei

Er is ook een geschiktere variant in het najaar in zuid Afrika. Boor ons makkelijker met trainen (in de zomer ipv de winter) en goedkoper. Cape Pioneer.