zaterdag 27 april 2013

Two down,seven to go....

Snel een updateke want de zuid Afrikaanse Wifi in the middle of  nowhere laat ons dikwijls in de steek maar geef toe...we mogen al blij zijn dat je hier de mogelijk hebt tot het world
 wide web!
Rit 1 was een geneutraliseerde rit van 114km en na 5km was het al even bekomen van een kudde zebra's die waarschijnlijk door het geluid van de helikopter plots van links in volle snelheid ons bijna omver liepen,ik kan je verzekeren dat is indrukwekkend !!
Nog volledig onder de indruk van wat er gebeurd was begonnen we aan de eerste afdaling en daar ging het al direct mis,voorwiel onderuit in een bocht en boenk "oep m'n bakkes"...scheenbeen serieus geraakt en de bovenhuis van mijne Niner beschadigd...welcome to the jungle!
De reden dat deze rit geneutraliseerd is , is omdat we een rivier moeten oversteken met kano's wat wel wat tijd in beslag neemt want ook alle bikes moeten in deze boten,maar het is wel 1 van de highlights van deze 9-daagse.
Voor de rest rustig
 in groep binnengebold,maar die 114km zit wel in de benen.
Vandaag dan rit 2 afgeknald,de eerste rit voor het klassement,en het ging direct snel.
De Flandria's 2,Johan en Roald hebben we van in het vertrek laten rijden....Polle en ikzelf hebben lang moeten zoeken om het geschikte groepje te vinden want de meesten gingen net iets te snel voor mij.
Gelukkig kwamen we bij de bevooraading Bertje Vervecken tegen die samen met de Polle ervoor zorgden dat het tempo in de buurt van het ideale lag,alleen op de stukken bergop moest ik steeds een klein gaatje laten maar het gevoel was zeker niet slecht.
Op 10 km van de meet kwamen plots met hun tweetjes de Pat en de Jos aanpikken,sterk gereden mannen! En op de eerstvolgende klim demarreerde ze vlotjes weg,met de nog 700km af te leggen kilometers in het hoofd en het gevoel dat de benen serieus ontploften hebben we hen moeten laten rijden.
Na 3u45 minuten zaten de 93km erop,goed voor een 5de plaats van 80 veteranen teams en 62ste overall van bijna 800 rijders.

Me happy but still a long way to go!!

Geen opmerkingen: