maandag 20 juli 2009

Moreturi te salutanti


Zij die gaan sterven groeten U...




Bad Goisern…(Oostenrijk)..Vrijdagavond 20u30…De wekker staat op kwart na 3 vannacht..We moeten immers om 5u aan de start staan van de Salzkammer Extreme,“The longest MTB race in Europe”.
210km/7000 hoogtemeters,als de benen meezitten hadden we gehoopt om een eindtijd neer te zetten ergens tussen de 14 & 15u.
Probleem is dat de weersvoorspelling bijzonder slecht is!Ganse dag regen…13 graden in de vallei en slecht 5 graden boven op de cols en misschien zelfs sneeuw.
De moral zit dus zeer laag want den deze kan nu eenmaal niet tegen da strontweer en het maakt alles nog veel moeilijker berijdbaar wat de opdracht bijna onmenselijk gaat maken.
Zelfs vorig jaar in goede weersomstandigheden zijn slechts 150 van de 375 gestarte bikers aangekomen!!
Ik moet zeggen…hier zitten met teammate Paul is gene cadeau..hij had al enkele weken geleden laten weten dat hij de lange afstand niet zag zitten en hij ging hier zijne nummer inruilen voor een startplaats bij de 110km rijders.
Dat was dus zonder de organisatie gerekend die onverbiddelijk weigert om afstanden te switchen.
Gevolg Pol Col zit hier al 2 dagen te zeggen dat het niet gaat lukken,we gaan kou hebben,we gaan dit,we gaan dat…ik probeer er zo weinig mogelijk aan te denken en hij heeft het over niks anders…ni gemakkelijk zenne,da belooft voor morge!
We hebben afgesproken dat we samen in “Transalp”stijl de uitdaging gaan aangaan maar als hij morge weer begint te zagen zet ik gewoon mijnen i-pod aan…;-)

Alle gekheid op een stokje…ik vrees dat we morgen serieus door den beton zullen moeten,zowel fysiek…maar mentaal zal het ook gene kattepis zijn.
De meeste marathons rijden we ergens tussen de 6 uur en de 9 uur en dan ben je meestal totaal choco…15 uren offroadbiken en dan nog in slecht weer,met beklimmingen van 20% en in totaal klim hoogtemeters die overeenkomen met 5x de Mont Ventoux,ik ben er eerlijk gezegd nie gerust in.

Sloppel

Geen opmerkingen: