woensdag 15 augustus 2012

MTB trails vanuit Casa Arkadia,Murcia (Spanje)


Afgelopen week een fantastische vakantie gehad bij onze vrienden uit Stekene,Nicole,Rolf & Body.
Zij hebben een 3-tal jaar geleden in het spaanse Cehégin een pracht van een domein gekocht,midden in het ruige  spaanse binnenland.


Ideaal dus om op verkenning te gaan met de MTB en deze trails te verkennen.
De streek heeft zeker veel te bieden op fietsgebied maar doordat hier nog maar weinig toerisme is zijn bv afgepijlde fietsroutes e.d. niet te vinden.....het was dus een leuke uitdaging om hier mooie routes vast te leggen op de Garmin GPS zodat andere fietsers die vanuit Casa Arkadia een tocht willen maken,deze routes kunnen downloaden en zo de natuur kunnen intrekken.
Een week is natuurlijk snel voorbij en telkens ik ergens moest terugdraaien omdat de trail doodliep of op een prive domein uitkwam moest ik opnieuw beginnen.




Uiteindelijk is het me toch gelukt om 3 schitterende MTB routes in elkaar te puzzelen en 1 wegrit.
De afstanden zijn niet overdreven lang zodat iedereen zich aan deze routes kan wagen en de combinatie van de verschillende routes geven de mogelijkheid om een lange zware trainingstocht af te leggen.
MTB route 1: Via Verde-Rio Argos: 30,5km / 400hm....zeer afwisselende mooie tocht door de bedding van de Rio Argos met 2 zeer technische passages.
Garmin route: http://connect.garmin.com/activity/210811968
MTB route 2: Embalse de Argos-Calasparra : 34km / 550hm….zeer mooi MTB stuk tot aan het meer gecombineerd met rustig binnenbollen over asfaltwegen.
Garmin route: http://connect.garmin.com/activity/210811944
MTB route 3: Campo Ecologique-Bullas : 31km / 540hm…dit is  de mooiste route die ik spijtig genoeg pas de laatste dag ontdekt heb en door een valpartij niet heb kunnen afwerken…als je het offroad pad blijft  volgen en vanuit Bullas de Via Verde neemt naar Céhegin heb je volgens mij een +/-55km.
 Garmin route: http://connect.garmin.com/activity/210811934
Wegrit 1: Bullas-Calasparra-Moratalla-Caravca de la Cruz : 93km / 850hm.
Garmin route: http://connect.garmin.com/activity/210811958





Tip :In Caravaca de la Cruz,een dorp op +/- 8km van Casa Arkadia bevind zich in de hoofdstraat een zeer uitgebreide fietswinkel met topmateriaal voor zowel koers als MTB gerief (ook voor 29’ers) en met een vriendelijke behulpzame mekanieker!
Zoals gezegd een week is snel voorbij maar de conclusie is dat deze streek  alles heeft om een fijne fiets- of trainingsvakantie te plannen...wie meer info wil over casa arkadia en zijn fietsroutes mag me zeker contacteren!...Ook via hun website is uiteraard alle info te verkrijgen.

Hasta la Vista Bikers!!

Geen opmerkingen: