maandag 28 juli 2008

Dag 4 Scuol-Livigno 77km…2620hm

Het vertrek vanuit het gezellige Scuol mocht er ook wel wezen.Direkt 25km klimmen naar de Pass de Costainas op 2290m,al snel werd duidelijk dat Paul geen al te beste dag had en met een beetje pijn in het hart moesten we al snel Lieven & Jeroen laten rijden.
Op zo’n moment moet je het verstand gebruiken,de etappe was nog zwaar en morgen staat de koninginnenrit op het menu (122km!!) dus forceren had geen zin.
Deze rit was een deel van het parcours van de “nationalpark Bikemarathon” die bekent staat als de mooiste Alpenmarathon en al snel werd duidelijk waarom…het panorama was adembenemend!!
De afdalingen volle bak in de hoop nog wat tijd terug te winnen op La Pipe 1 maar het was opletten geblazen…bij momenten zeer technisch met af en toe een slachtoffer van een valpartij langs de kant wat vooral op Paul veel indruk maakte.
Het einde van de 77km lange etappe naar Livigno hadden de organisatoren nog pittig uitgestippeld met telkens een korte knik naar boven,het was net alsof de benen elk moment gingen ontploffen…moe maar voldaan binnen gereden in 5u16m.
Prachtige etappe…nu snel aan de compex…veel eten en met een bang hartje onder de wol want morgen….morgen is het D-Day!!

Geen opmerkingen: